Sopa de pa amb farigola

Quina cosa més senzilla això de la sopa de pa, però la nostra generació no la cuina gaire. Serà que no acabem d’entendre que es deliciosa, econòmica, sana i reconfortant.

img_20161130_202314

Només cal esperar que tinguem uns quants crostons de pa sec i apa… a fer sopes de pa.

La recepta que us presento es pròpia, però la podeu tunejar al vostre gust.

Per fer aquesta sopa tan fàcil per a 4 persones cal:

-Una olla per fer la sopa, una mica gran amb uns 3 litres d’aigua aproximadament.

-1 porro

-1 ceba

-Una cabeça d’alls.

-Un bon manat de farigola seca (no escatimeu)

prod-299-574x580

-Una fulla de llorer

-Un tomàquet madur

-Crostons de pa sec (si és pa bo, la sopa serà el triple de bona)

-2 grapats de fideus de cabell d’àngel

-4 ous

-Un polsim de romaní picat

Poseu l’aigua a l’olla i afegiu-hi el porro tallat petit. La cua restant del porro la renteu i li poseu tallada en canal, donarà molt bon gust (aquí no es llença res). Afegiu-hi  la ceba, la cabeça d’alls amb uns quant cops per que deixi anar la seva essència, el manat de farigola, la fulla de llorer i el tomàquet partit per la meitat.

Deixeu-ho coure tot a foc mig-alt durant 1 hora i mitja.

Un cop el caldo hagi agafat cos, tireu-hi els crostons de pa. Deixeu que cogui durant 30 minuts més a foc mig.

Al cap dels 30 minuts, tireu-hi els fideus i les clares dels ous. (reserveu els rovells).

Deixeu passar 5-10 minuts més i ja la podeu treure del foc.

Arribat a aquest punt, podeu fer dues coses: passar-la pel túrmix o no.

Personalment a mi m’agrada sense passar pel túrmix per que te un aspecte i textura més rústica, però, decidiu vosaltres.

Un cop emplatada, afegiu-hi un rovell d’ou per plat. Aquest es courà amb l’escalfor residual de la sopa. Recordeu que aquest rovell no ha de quedar dur, sinó líquid.

Per finalitzar, decoreu amb un polsim de romaní picat que li donarà un sabor perfecte.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada