Sopa de tomàquet

Una sopa de tomàquet a l’estil anglès sempre és benvinguda. A mi personalment m’encanta i espero que amb aquesta recepta tan fàcil, també us encanti a vosaltres. També és apta per a vegetarians i vegans.

Per fer la sopa de tomàquet us cal:

-1 quilo de tomàquets madurs tipus pera o qualsevol que sigui prou madur

-1 got de llet vegetal (pot ser de soja, d’avena, la que preferiu…)

-1 got de brou de verdures (pot ser el caldo que us sobra quan bulliu la col i patata, o d’altres verdures)

-1 ceba

-1 all

-Sal, sucre, pebre negre i farigola

Primer de tot poseu un caçó d’aigua a bullir, renteu els tomàquets i amb un ganivet, feu uns talls en forma de creu al cul del tomàquet.

Un cop l’aigua ja bulli, escaldeu els tomàquets durant 1 minut i enretireu-los. Poseu-los sota l’aixeta amb aigua freda, i quan siguin freds, peleu-los per la part del tall en creu. Ja veureu que fàcil un cop escaldats. No oblideu de treure’ls-hi la part on hi havia la branca, que quedi polit.

Un cop pelat i polit, li podeu treure les llavors i deixar només la polpa. (jo no les trec perquè m’agraden molt).

Quan ja ho tingueu, poseu els tomàquets en una cassola o paella i afegiu-li la ceba tallada petita, l’all picat, la sal, una mica de sucre, el pebre negre i la farigola.

Saltegeu-ho tot. Quan estigui cuit i una mica daurat, hi afegiu la llet vegetal i el got de brou i si cal, retoqueu de sal i espècies.

Quan arrenqui novament el bull, deixeu que bulli durant 5 minuts i llavors, passeu-ho tot pel túrmix, fins que quedi una sopa fina.

Ja la podeu servir en un plat i decorar-la amb daus de pa fregit, llavors de sèsam, o el que us agradi més. Bon profit!!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada