Salvitxada, salsa de calçots

Hola, si esteu mirant aquesta recepta, és que teniu la intenció de fer una calçotada i, voleu triomfar amb la vostra salsa de calçots. Doncs bé, a Ecovianda us ajudem al que sigueu els reis de la festa amb aquesta original i autèntica recepta de Salvitxada que no deixarà indiferent a ningú. Uns calçots ecològics de km0 faran les delícies de tots els comensals, no ho dubtis. A Ecovianda te’ls portem a casa.

Per fer aquesta magnífica salsa us cal:

  • 4 o 5 tomàquets
  • 1 cabeça d’alls
  • 2 nyores
  • 100gr d’ametlles torrades
  • 70gr d’avellanes torrades
  • Una llesca de pa torrat
  • 1/2 got d’oli d’oliva suau
  • Sal, pebre i vinagre

Per començar, poseu les nyores en remull en aigua calenta de l’aixeta i deixeu-les estovar. Cal que s’estovin durant 2 o 3 hores.

Després, engegueu el forn, i poseu a escalivar els tomàquets i la cabeça d’alls a uns 220°. Quan estiguin tous i cuits, ja els podeu treure i deixar refredar. Seguidament, peleu les ametlles i les avellanes i poseu-les en un recipient que, posteriorment, farem servir per triturar-ho tot. Poseu en aquest recipient el pa ben torrat a trossets i xopeu-lo de vinagre, afegiu l’oli, la sal i el pebre al gust.

Quan els tomàquets i els alls ja estiguin escalivats, peleu-los i poseu-los al recipient (tots els alls i tots els tomàquets).

Agafeu les nyores, rasqueu la polpa amb un ganivet i afegiu-les al recipient. La pell la podem llençar i procurem que no ens en quedin llavors que puguin anar a la salsa.

Un cop tot sigui dins el recipient tritureu bé amb el pimer fins a aconseguir la textura fina de la salsa. Si veien que queda molt espessa, poseu una mica més d’oli i tritureu més estona. Tasteu de sal.

També podeu afegir un rajolinet d’aigua per fer menys espessa la salsa i que tingui la textura adequada per al calçot.

Tasteu-la diverses vegades fins a aconseguir l’equilibri perfecte de sal, vinagre i pebre.

Qui vulgui que la salsa piqui una mica o sigui més forta d’all, podeu afegir mig gra d’all cru. Penseu que si la poseu a la nevera, la picantor de l’all va augmentant amb les hores, o sigui que, no us emocioneu massa amb l’all.

Bon profit!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada