S.O.S. Abelles mortes

Com ja haureu sentit, un dels esdeveniments més preocupants que estan succeint en el món de l’ecologia, és la gran mortaldat d’abelles que patim arreu.

Heu de pensar que, si bé la meitat de les abelles estan patint la mort en termes generals, a moltes explotacions apícoles estan morint més d’un 70% dels animals que la componen, les nostres estimades abelles.

Les abelles són un dels animals més importants del nostre ecosistema i realitzen una de les funcions més importants del planeta: la pol·linització. Sense aquest acte tan bàsic, la vida a la terra es podria veure molt afectada, incloent-hi la vida humana.

Al pol·linitzar les flors i les plantes, les abelles generen molta vida fent possible el naixement de noves flors i plantes. Sense aquest acte, la vida vegetal a la terra es veuria minvada, els animals patirien gana per falta de vegetals, això provocaria un descens d’animals que repercutiria directament sobre l’ecosistema i la vida humana. Sense parlar de la desertització que ja és un problema. Val a dir que també s’encariria el menjar dels animals que consumim o fins i tot es veuria reduït a nivells crítics. Es calcula que un de cada tres àpats que consumeix l’home, és possible gràcies a les abelles.

A més, tampoc tindríem mel, dit sigui de pas.

Un món sense abelles no és possible.

La mort massiva d’abelles que està vivint el nostre planeta és degut, en gran part, a l’ús de pesticides que s’aboquen a l’agricultura. Els interessos econòmics i la no voluntat de canvi cap a sistemes de protecció més respectuosos contra les plagues, fa que la gran quantitat de verins que es ruixen sobre fruiters i d’altres cultius estiguin exterminant a les abelles.

Els pesticides actuals contenen Neonicotinoides, que són un compost creat per substituir els controvertits DDT que es van prohibir a finals del segle XX, pel mal que feien a la natura. Com podeu veure, la solució no ha estat ni de bon tros eficient. Hem sortit del foc per caure a les brases.

Així i tot, es continuen fabricant i permetent pesticides que indiquen clarament a les seves etiquetes que són perillosos o molt perillosos per a les abelles. Però sembla que els humans només ens preocupem pels problemes a curt termini. Si només interessa el problema econòmic i continuem ruixant per protegir els cultius de fruites i verdures, d’aquí no res, ja no quedarà res per ruixar.

És clar que els grans lobis de les indústries químiques, continuaran fabricant i omplint-se les butxaques amb els diners bruts de la destrucció de la natura. Només si els governs no ho permeten, continuarem matant abelles.

Les ONG mediambientals i d’altres organismes s’estan posant les mans al cap, ja que fa ja 30 anys que patim aquest problema i no s’està buscant cap solució per part dels governs.

Cal fer el canvi a mètodes plaguicides nets i respectuosos, que cada dia són més i millors. I sobretot, cal optar per consum d’agricultura ecològica, que cada dia és més amplia i la trobem més a prop. Les abelles o valen.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.