Sèpia fresca amb pèsols del Maresme

Amb aquesta recepta desafiem el greix i ens preparem per tornar a la platja amb el nostre millor biquini. Deliciosa i super senzilla, no se li pot demanar més a la gastronomia catalana. Amb productes de proximitat i ecològics us quedarà un plat de primera.

Per preparar aquest plat tan bo us cal:

  • 1 sèpia fresca (que us la netegin a la peixateria)
  • 1,5 quilos de pèsols pelats
  • 1 ceba
  • 2 alls tendres
  • 1/2 got de vi blanc
  • 1/2 got de brou de verdura (pot ser l’aigua d’haver bullit la verdura amb patata d’un altre dia)
  • 1 all i julivert
  • Sal, oli d’oliva, pebre negre i pimentó vermell dolç

Per començar, agafeu la sèpia i talleu-la a daus. Renteu-la una mica i deixeu-la escorre bé, que no li quedi aigua.

Poseu-la a la paella ben calenta amb un rajolí d’oli d’oliva. Afegiu-hi un polsim de sal i pebre negre.

Quan estigui doradeta, poseu-hi la ceba tallada en juliana, els alls tendres, l’all i el julivert i deixeu que es cogui.

Quan tot estigui cuit, poseu-hi una mica de pimentó vermell dolç. Remeneu 2 minuts.

Tot seguit, poseu el gotet de vi blanc, el gotet de brou, i deixeu que arrenqui el bull. Un cop bulli, poseu-hi els pèsols, que es faran en 5 o 10 minuts si són tendres.

Un cop cuits i quan s’hagi begut l’aigua, ja està llest el plat. Si veieu que s’ha begut el suc i encara no són cuits els pèsols, podeu afegir-hi una mica més de brou o de vi.

Aquest plat és senzill però boníssim, segur que el repetireu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada