Recepta de Pancakes Americans

Els diumenges a casa

Ara que passarem més diumenges a casa, us proposem una recepta super fàcil i deliciosa d’autèntic pancake d’estil Americà.

Et quedaran esponjosos i deliciosos sense cap complicació. Sense llevat ni sucre, pots acompanyar-los amb fruita variada i xarop d’auró o concentrat de poma; pots untar-los amb crema de cacau o amb qualsevol cosa salada o dolça. També són brutals amb bacó, ous, pernil i formatge, alvocat… Combinen amb tot!!

Als nens els hi encantarà i com que són fets a casa són la mar de saludables si els combineu amb fruita.

El secret està en, no fer servir llevat i muntar les clares de l’ou a punt de neu. Això en garantirà que els nostres Pancakes siguin gruixuts i suaus.

I com sempre, recordeu que per gaudir d’una recepta deliciosa, utilitzeu productes ecològics i de proximitat.

Recepta

Aquesta és una d’aquelles receptes que podem tenir a la nevera agafada amb un imant per tenir-la a mà sempre que vulguem. Una recepta per compartir amb la família.

Ingredients

-4 ous

-130gr de farina (podeu fer servir farina integral o de qualsevol altre gra que no sigui blat. Si ho feu, penseu que les farines integrals són més espesses. Per tant, n’haureu de posar una mica menys)

-1 got de llet de vaca o de llet vegetal que us agradi

-2 cullerades de concentrat de poma o mel

-Un polsim de sal

-1 cullerada d’oli d’oliva

-Oli d’oliva per sucar la paella

 

Procediment

En primer lloc, separeu la clara del rovell dels 4 ous i poseu les clares en un bol i els rovells en un altre bol.

Amb una batedora elèctrica, munteu les clares a punt de neu. Quan quedin ben fermes i no caiguin si posem el bol cap per vall, poseu-les a la nevera i les reserveu.

En l’altre bol on hi ha els rovells, afegiu el got de llet, el concentrat de poma, el polsim de sal i amb la mateixa batedora, patiu la barreja fins que quedi una massa blanquinosa i cremosa i augmenti de volum quasi el doble.

Un cop fet això, afegeix les clares muntades a aquesta barreja però ho heu de fer amb una espàtula i sense remenar en cercles. Heu de remenar-ho d’avall cap amunt sense fer voltes. Aquest moviment és important perquè les clares muntades no baixin i es mantingui l’esponjositat.

Un cop tot remenat, afegiu la farina tamisada i remeneu també d’amunt cap avall amb el mateix moviment.

Quan tot estigui ben integrat, ja podem començar a fer els pancakes.

 

Coure els Pancakes

En una paella que tingui un bon antiadherent, poseu-hi un raig d’oli i fregueu-la amb un paper de cuina. El foc ha d’estar més aviat baix.

Amb un cullerot, afegiu una mesura de cullerot ple en mig de la paella. Veureu que la massa una forma rodona i que agafa una mida com d’un CD, o sigui d’uns 12 o 13 cm.

Deixeu que es cogui una mica i aneu mirant la part de sota aixecant-la amb una espàtula. Quan estigui daurada, ja li podeu fer la volta.

Ja veureu que és fàcil donar-li la volta.

Un cop girada, deixeu que es dauri per l’altra banda.

El pancake haurà quedat flonjo i tou.

Un cop cuita, la posem en un plat.

Aneu coent els pancakes i els aneu apilant un a sobre l’altre fins a finalitzar la massa. Entre Pancake i Pancake heu de fregar la paella amb el paper untat en oli d’oliva perquè no s’enganxin.
Quan hàgiu acabat, haureu creat una torre de Pancakes molt bonica.

El procés de coure un pancake triga uns minuts, per tant, tingueu en compte que fer-los tots ens portarà una estona.

De tota manera és un procés senzill que podem fer amb els nens i que els encantarà de compartir amb vosaltres.

Un cop fetes, serviu uns quants per cada comensal i col·loqueu l’acompanyament que hàgiu triat a sobre, banyant-los amb el xarop que vulgueu.

També hi podeu afegir un tros de mantega que s’anirà fonent sobre la torre de Pancakes.

Un esmorzar o berenar amb moltes possibilitats!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.