3 batuts detox. Recepta

Tornem a la rutina

Tal com vam comentar en l’article anterior sobre la depuració “post vacances“, en aquest article us volem oferir tres receptes de batuts depuratius per combatre els excessos de les vacances o dels mals hàbits del confinament.

Començar la temporada amb salut i bon aspecte ens ajudarà a ser més positius i sentir-nos molt millor, afrontant així amb moltes ganes la tornada a la feina i a les rutines.

La rutina ens proporciona també moltes satisfaccions si ens organitzem i ens cuidem, de manera que ens sentim molt bé amb nosaltres mateixos. Nous propòsits i noves il·lusions que podem combinar amb una bona alimentació que ens omplirà d’energia positiva i força.

Els batuts ens ajuden

Els batuts fan que sigui més fàcil la ingesta de verdures fresques crues i per tant, que en mengem més. Ben combinats, poden ser molt addictius i ens aporten molts minerals, vitamines, antioxidants, fibra i molt més.

Partim de la base de que pots fer els teus batuts amb els ingredients que més t’agradin i a la teva manera.

De fet no hi ha normes per crear el teu batut. De tota manera, avui et proposem aquestes receptes amb aliments que t’ajudaran a eliminar toxines acumulades.

Pots cambinar els teus batuts segons les hores o els dies.

Els batuts que porten més fruita, són ideals també per esmorzar i començar el dia plens d’energia, amb una digestió lleugera i fàcil. Els batuts verds vénen més de gust a la tarda o per fer algun sopar lleuger.

No convé menjar només batuts pensant que així ens aprimarem més. Cal acompanyar el batut amb un menú complet i equilibrat a base de tota mena d’aliment. D’aquesta manera en nodrirem adequadament i podrem fer front a una dieta sana i prolongada.

Prendre només batuts de fruites i verdures no ens aporta ni de lluny tot el que necessita el nostre cos cada dia per realitzar les seves funcions correctament.

Que la nostra alimentació sigui ben completa ens assegura l’èxit de la nostra dieta saludable i a no renunciar a mig camí.

Receptes

Aquests batuts els podeu fer amb les batedores adequades de batut en fred, per poder mantenir totalment intactes les propietats de les verdures i les fruites; però si no disposeu d’aquestes batedores, també us serviran les convencionals o fins i tot el vostre Minipimer de tota la vida.

En aquestes tres receptes he volgut oferir-vos uns batuts de creació pròpia, ideals per purificar i trencar amb les males costums alimentàries de l’estiu i les vacances. Són uns batuts molt complets i refrescants.

El primer batut és un batut verd molt variat.

L’altra proposta és més atrevida. És un batut més original amb un toc picant per sortit de la rutina gustativa.

El tercer és un batut més proveït de fruites variades, ideal per superar els matins més feiners.

Som-hi doncs!!

 

Preparació

Per preparar els batuts, només heu de col·locar els ingredients en un recipient i passar-los per la batedora fins que quedi una consistència ben fina. Si voleu que el batut us quedi més o menys líquid, afegiu més o menys aigua. Procureu que l’aigua sigui freda, ja que així seran més refrescants.

Batut verd

Ingredients:

1 branca d’api

1 grapat generós de canonges

1 alvocat

1 tomàquet

1/2 cogombre

1 poma (la que més us agradi)

1 grapat de julivert

1 raig d’oli d’oliva

2 got d’aigua freda

1 grapadet de llavors de carabassa

Si trobeu que el batut li falta una mica d’alegria, hi podeu afegir un raig de salsa de soja baixa en sodi.

Batut picant

Ingredients:

3 pastanagues

3 branques de col kale

4 fulles d’enciam fulla de roure vermell

1 pera dolça

1/2 remolatxa crua

1/2 llimona espremuda

1 dau de gingebre

2 culleradetes de xia rehidratada

2 gots d’aigua freda

1 trosset de pebrot bitxo verd (al gust)

Batut fruites

Ingredient:

2 peres sucoses

1 ramell de raïm

2 rodanxes de pinya natural

1 safateta de fruits vermells variats (nabius, gerds, móres..)

1 cullerada de flocs de civada

1 poma

Unes fulletes de menta

Un polsim de cúrcuma

1 got d’aigua freda (el batut de fruites conté més líquids, potser haureu d’afegir menys aigua)

Podeu reservar a la nevera el que sobri del vostre batut per si després voleu repetir. Penseu que d’aquests batuts en podeu abusa, ja que són molt saludables i si en voleu una mica més, en podeu prendre. To i així, recordeu que són verdures i fruites fresques i per tant es degraden amb l’oxidació en estar en contacte amb l’aire. Tapeu-los bé abans de refrigerar-los.

Us recomano que no els guardeu més d’un dia a la nevera, ja que hauran perdut gran part de les seves propietats.

Penseu a fer servir sempre fruita i verdura ben fresca, i si és de cultiu ecològic molt millor. Els vostres “eco batuts” seran més bons i més saludables.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.