Els preparats de carn picada del supermercat, què són?

 

Un nou estudi realitzat per la OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) torna a posar en dubte la qualitat i la salubritat dels preparats de carn picada i d’altres elaborats que trobem als supermercats convencionals.

Aquest estudi destapa que, la majoria d’aquests elaborats, porten un tant per cent molt alt d’afegits varis tals com: fècules, conservants, espessidors, sulfits, matèria vegetal i d’altres que, s’utilitzen com a aglutinants. De manera que en molts casos el tant per cent de carn real es redueix a un 80%.

A part que tots aquests afegits són nocius per a la salut i en el millor dels casos, ens engreixen o ens embruten l’organisme, aquesta estratègia comercial ens confon i ens enganya, ja que nosaltres al comprar aquest tipus de preparats creiem que estem pagant carn picada, i res més.

Molts cops, aquests preparats s’oculten sota el nom de “burguer meat”. Aquesta nomenclatura dóna llicència als productors per “enriquir la carn” amb aquesta carretada d’additius.

Per realitzar l’estudi, es van prendre 22 mostres a l’atzar. Només 6 van obtenir una bona valoració global. Tot i així, cap ni una, és carn picada de qualitat i prou.

Fins i tot, algunes de les marques van ser etiquetades com a “desaconsellables”.

Aquesta porta oberta per llei, que permet afegir a la carn tota mena de porqueries, ens ha de fer reflexionar sobre els productes que adquirim a les grans superfícies. Les salsitxes, hamburgueses, botifarres, mandonguilles i d’altres, per descomptat que també incorporaran tots aquests additius.

Aquesta política tan clarament afavoridora a les grans multinacionals i empreses, afecta la salut de les persones, i als governs i institucions responsables, sembla que els és ben igual el nostre ben estar. La solució és a les nostres mans.

Què podem fer?

És tan senzill com:

-Si volem comprar carn, anar millor a una carnisseria especialitzada de qualitat.
Si podem comprar carn ecològica i de proximitat, molt millor.
-Si volem algun elaborat, demanem que ens el preparin davant nostre (com la carn picada o les hamburgueses). Moltes carnisseries ho fan amb molt de gust.
-Les salsitxes o botifarres és millor comprar-les a carnisseries que elaborin ells mateixos els seus embotits.
Recuperem el plaer de saber el que comprem i de comprar qualitat a petits negocis que lluiten per competir amb els monstres de les grans superfícies.

 

Per saber quines marques de preparats de carn van superar la proba i quines no, aquí us deixo l’enllaç de l’article de La Vanguardia que publicava aquest article sobre l’estudi.

http://www.lavanguardia.com/vivo/salud/20170322/421089654378/ocu-alerta-marcas-carne-vacuno-no-comprar.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.