Pollastre rostit amb prunes i pastanaga

El pollastre rostit a la cassola és un plat tradicional de casa nostra. És molt senzill de preparar, només cal disposar d’una estona perquè cuini i ja està, podreu gaudir d’un plat de luxe per a tota la família.

imgp1577

En aquest cas prepararem un pollastre ecològic rostit amb pastanaga i prunes, que no es digui que no té color.

Per cuinar el pollastre per a 4-5 persones us cal:

  • Un pollastre de 2,5 quilos tallat a octaus o per rostir
  • 1 ceba grossa
  • 2 pastanagues
  • 2 tomàquets madurs petits
  • 12 prunes
  • Una cabeça d’alls
  • 1 fulla de llorer
  • Una branca de farigola
  • Un got de vi blanc
  • Sal i pebre
  • Oli d’oliva

Agafeu una cassola una mica gran perquè hi càpiga tot el pollastre. Poseu-la al foc amb un bon raig d’oli. Quan estigui calent, afegiu-hi el pollastre prèviament salpebrat i feu que és dori ben daurat a foc mitjà. Remeneu de tant en tant.

Mentre es fa el pollastre, talleu la pastanaga a trossos i la ceba a juliana una mica gruixuda. Així.

img_3835

img_6158

Quan ja estigui doradet el pollastre, afegiu-hi la cabeça d’alls sencera, la fulla de llorer i la farigola, i baixeu el foc una mica. Deixeu-lo que es rosteixi a poc a poc, a foc lent durant 20 minuts. Aneu remenant de tant en tant.

Passats els 20 minuts, afegiu-hi la ceba i la pastanaga. Just a continuació, afegiu els tomàquets tallats per la meitat i les prunes. (Si els tomàquets són una mica massa grossos, talleu-los en 4 parts. Continueu coent a foc molt lent i remenant, vigilant que no es cremi la ceba.

Al cap de 20 min, tireu el got de vi a la cassola i que vagi fent.

Un cop tirat el vi, deixeu coure a foc molt lent tot junt fins que quedin el pollastre i les verdures ben cuits. (pot trigar aproximadament 25-30 minuts més). No oblideu d’anar remenant.

El temps de cocció és orientatiu. Cada pollastre, cada cassola i cada foc és diferent. El millor indicador de què el pollastre ja és cuit sou vosaltres. Si no ho teniu clar, li feu un tallet a una cuixa i la mireu per dins. Si ja es cuita, doncs ja ho tenim.

Podeu acompanyar aquest rostit amb el que vulgueu, però amb unes patates al forn o fregides casolanes és boníssim.

Bon profit.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada