Pot ser un entrant magnífic i ideal per a tothom. També apte per a vegans i vegetarians. Impressioneu als vostres comensals amb aquest original i saludable aperitiu. I recordeu que si utilitzeu productes ecològics i de proximitat us quedarà molt més bo.
Per fer aquest senzill paté us cal:
- 3 albergínies
- 40gr de llavors de sèsam amb gingebre
- Oli d’oliva
- Sal
- 1 gra d’all
En primer lloc, poseu les albergínies senceres a escalivar a forn. Poseu-hi també el gra d’all. Penseu a enretirar l’all quan estigui escalivat, ja que es farà molt més ràpid que les albergínies.
Un cop escalivades les albergínies, peleu-les i poseu-les en un bol. Peleu l’all i poseu-li també. Afegiu-hi les llavors de sèsam, un raig d’oli d’oliva i un polsim de sal.
Tritureu-ho tot fins a aconseguir una pasta cremosa i fina. Si veieu que li falta sal, afegiu-li.
Poseu el paté en un bol i poseu-li unes poques llavors de sèsam per sobre a manera de decoració. I ja el teniu llest.
Aquest paté es menja amb torradetes, bastonets o embolicat amb tortes de blat de moro o pa de pita.