Oli de coco. Per què és tan bò i com es fa servir.

L’oli de coco

L’oli de coco ja té un lloc especial en el nostre rebost. I és que les seves propietats són moltes, igual que les seves utilitats. Si penseu que només serveix per a un propòsit esteu ben equivocats. El podem fer servir per cuinar, per la pell, per cuidar reduir el colesterol,...

El primer que hem de mirar és que l’oli de coco que comprem ha de ser verge. Si no és verge, no disposarà de les propietats que estem buscant per la nostra salut. El procés d’obtenció del greix del coco és important, i cal que sigui obtingut de la polpa fresca i madura. Això ens garanteix que serà oli de coco verge.

L’oli de coco refinat s’obté mitjançant un altre mètode de fermentació de la seva llet i aquest mètode no ens interessa, ja que no és saludable. Cal sempre que adquirim un oli de coco verge d’alta qualitat i a poder ser, de cultiu ecològic.

oli de coco

El nostre oli de coco ecològic.

Propietats de l’oli de coco.

Tot i que l’oli de coco verge és en un 90% un greix saturat; la seva combinació d’àcids greixosos de cadena mitjana i les substàncies antisèptiques que conté, fan que sigui un greix saturat molt beneficiós per la salut i que, redueix el colesterol. No només ens ajuda a reduir el colesterol, sinó que és bo pel nostre cervell millorant la funció cerebral; ajuda a baixar de pes reduint l’abdomen, actua contra les infeccions, també és antiinflamatori, és bo per la pell i pel cabell, en utilitzar-lo per fregir no allibera tòxics i manté les seves propietats; és bo per reduir convulsions epilèptiques d’aquesta malaltia, ens alleuja les cremades a la pell i redueix la gana.

L’oli de coco no és un greix tradicional de la nostra cuina, per tant molts de nosaltres ens demanem com s’ha de fer servir.

Com fer-lo servir

Quan comprem l’oli de coco verge el trobarem en dos possibles estats. En un oli transparent blanc i líquid o en una pasta blanca sòlida.

L’oli és el mateix en totes dues situacions, és només que a l’hivern amb el fred, l’oli es tornarà blanc i sòlid o a l’estiu amb la calor, es torna líquid i transparent. Tal com li passa també al nostre oli d’oliva.

El nostre pot d’oli de coco no es limita a la cuina. Podem utilitzar-lo en altres habitacions com el bany o la nostra habitació. Podem fer-lo servir per cuinar, com si fos un oli normal. Per saltar verdures, carns, arrossos… El que vulguem.

El podem fer servir en cru per fer postres o en el pa, com si fos mantega. També podem posar-lo a la pell, per hidratar-nos el cos o les mans, com si fos oli d’ametlla o oli hidratant. Podem posar-lo al nostre cabell per tenir-lo nodrit i brillant com si fos un oli capil·lar cosmètic.

Ja veieu que l’oli de coco no té cap complicació i que a més té moltíssimes utilitats.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada