Mousse de crema morada probiòtica
En l’article anterior us vam parlar una mica de les propietats i beneficis de la Kombucha.
En aquesta ocasió, us oferim una recepta divertida i molt fàcil que podeu fer fins i tot amb els nens.
Aquest pastís probiòtic es fa amb te kombucha i fruites naturals, sense farines ni ous ni llet. Si en voleu fer una versió totalment vegana, podeu canviar la mel per concentrat de poma o d’agave.
Ara que ja s’apropen les festes de nadal, aquesta podria ser una recepta ideal per digerir millor les fartaneres i a més cuidar-nos una mica.
I recorda que si fas servir productes ecològics, el pastís quedarà molt més bo i també més nutritiu.
Ingredients per la base
Per motlle de 20cm.
- 7 dàtils Medjoul nets i desossats
- 70 gr de flocs de civada
Ingredients crema
- 250g anacards hidratats
- 1 tassa de Vitae Kombucha (mango & maduixa)
- 2 cullerades de mel sense refinar
- 7 cullerades d’oli de coco
- 1 safata de nabius morats frescos
- 1 safata de mores fresques
- 1 pessic de sal marina
Decoració
Maduixes i nabius morats frescos.
Preparació
- En primer lloc, aixafa i barreja els ingredients de la base fins integrar-los bé. Ha de quedar una massa enganxosa.
- Tot seguit, posa un paper de forn a la base del motlle i cobreix-lo amb la massa. Pressiona amb els dits perquè quedi uniforme i llisa. Ha de quedar d’un gruix de 1 cm, més o menys. Reserva per després.
- En acabat, escorre els anacards i bat-los també amb la resta d’ingredients menys els nabius i les mores, fins aconseguir una textura ben fina. Omplim el motlle amb la meitat de la crema i ho posem al congelador durant 1hora.
- A l’altra meitat de la crema, li afegeixes els nabius, les mores i bats fins que quedin ben integrats. Si queda algun trosset tampoc passa res.
- Treu el motlle del congelador i omple amb la resta de la crema. Torna a posar al congelador durant 4-5h.
- Per acabar, cal decorar la nostra Mousse. Posa els nabius i les mores per sobre i també hi pots afegir uns fils de xocolata que pots preparar al moment. Per fer els fils de xocolata agafem un pelador de verdures i pelem la rajola de xocolata i anem fent fils. Posen tants com vulguis.
Un cop descongelada el pastís, millor que el consumeixis en les pròximes hores. Fàcil i a més boníssim!!!