Les propietats de la carabassa

Les carabasses són una verdura amb moltíssimes propietats. I si les compreu de cultiu ecològic i de proximitat, encara més. Les principals propietats beneficioses de la carabassa són:

-És antioxidant.

-Té moltes vitamines i minerals.

-Conté molta fibra.

-És ideal per fer dieta, ja que té molta aigua i quasi no té greix.

-Conté carotens, que són les vitamines encarregades de proporcionar a la carabassa aquest color taronja i són un fort aturador del desenvolupament del càncer.

-Ens aporta àcids i aminoàcids.

 

Donades les seves propietats, ens ajuden a controlar el pes, regulen el trànsit intestinal, ajuda a la salut ocular prevenint les cataractes, ajuda a prevenir el càncer, és molt bona per les dones embarassades gràcies al seu alt contingut en àcid fòlic, protegeix la pell d’edemes i dels rajos del sol, controla la diabetis, és expectorant i per tant molt recomanable quan estem constipats, equilibra els àcids de la panxa i finalment, ajuda a prevenir problemes amb la pròstata.

A més, qui pot negar que tant si en fem crema com si les guisem al forn, si les farcim o si les posem al caldo,  són delicioses…

La carabassa que conté més propietats de totes les varietats existents és la carabassa cacauet. Per tant, ja sabeu quina és la millor tria. Però heu de saber, que les altres carabasses també contenen totes les propietats. No les feu fora de la vostra dieta, ja que en la varietat està el gust.

Però tot el bo de la carabassa no acaba aquí. Les seves llavors són un món a part.

Les llavors de la carabassa són fantàstiques.

Són riques en zinc i magnesi.
Contenen àcids grassos Omega-3.
Són un aliment excel·lent per la pròstata.
Poden millorar la diabetis.
Són molt beneficioses durant la menopausa i per millorar les seves molèsties.
Contenen triptòfans, que ens ajuden a descansar i a estar més contents.
Tenen efectes antiinflamatoris.
Són un remei natural para als paràsits intestinals.

Així que ja sabeu, és molt millor que ús donin carabasses…..

A Ecovianda us oferim la cabassa Muschata, la carabassa Cacauet i la carabassa Potimarró.

La Muschata és la típica carabassa de Halloween o coneguda com a comuna, dolça i gustosa.

La Cacauet és la carabassa en forma de cacauet com be indica el seu nom, la més sana i ideal per fer al forn.

I la Potimarró, es la carabassa de pell més fina i molt saborosa, us aconsellem que la tasteu ja que no cal pelar-la per cuinar-la i surt boníssima.

Si voleu veure les nostres carabasses cliqueu aquí.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada