Guacamole de pebrots del piquillo i tonyina

I love Guacamole

El Guacamole s’ha convertit en un recurs bàsic de la nostra gastronomia. L’alvocat és un dels anomenats superaliments que triomfen a la nostra taula i com a tal, val la pena donar diferents formes a aquest plat tan refrescant.

El Guacamole amb pebrots del Piquillo és un aperitiu ideal per l’estiu. Els pebrots i la tonyina li donen un sabor que recorda la nostra gastronomia i s’allunya del Guacamole tradicional, sense perdre l’essència d’aquest plat festiu i exòtic.

Recorda que si fas servir productes ecològics, no només aconseguiràs que els teus plats siguin més bons, sinó que també seran més nutritius.

Propietats de l’alvocat

L’alvocat en si mateix és una fruita molt completa. Al web pots comprar Alvocat

Conté vitamines K, C, B5, B6, E, Potassi i Àcid fòlic.

La quantitat de potassi que conté l’alvocat supera el del plàtan, i per tant, en ajuda a reduir la pressió arterial i és ideal per mantenir els nostres muscles i tendons en bona forma si fem esport.

També conté àcid oleic, que redueix el colesterol dolent i augmenta el bo, essent així ideal pel nostre cor.

L’alvocat també és ric en fibra, i per tant ideal per fer dieta i gaudir de bona salut en general reduint el sucre en sang.

Aquest aliment també ajuda a absorbir d’altres nutrients que ingereix el nostre cos. Si l’incorpores a la teva dieta, augmentaràs la proporció de nutrients de les teves ingestes.

També ajuda a reduir l’artritis, és bo per la salut ocular i inhibeix algunes cèl·lules canceroses.

Temporada de l’alvocat

Aquesta joia natural es cultiva des de la primavera fins a la tardor, tot i que podem trobar-la durant tot l’any gràcies als cultius cada cop més especialitzats.

Si bé anys enrere els alvocats provenien sempre de Mèxic i de Centreamèrica, avui en dia al sud d’Espanya es cultiven alvocats de màxima qualitat i de relativa proximitat. Ja no cal que aquestes fruites viatgin a través dels oceans per poder gaudir-ne.

Ingredients

Per fer aquesta recepta tan senzilla, només us cal:

  • -Un pot de pebrots del Piquillo de qualitat de uns 250gr aproximadament.
  • -Un alvocat
  • -Una llauna de tonyina de qualitat de mida convencional. (Si voleu fer una opciò vegana no li poseu tonyina)
  • -Un pessic de sal al gust
  • -5 olives gaspatxades
  • -Un raig de llima o llimona espremuda
  • -Unes branquetes de julivert (o coriandre si us agrada)
  • -Una bossa de triangles de blat de moro (el més naturals possibles)

Preparació

Poseu en un vol prou gran tots els ingredients i les olives gaspatxades sense el pinyol.

Tritureu-ho bé fins a aconseguir una textura fina i suau.

Presenteu la salsa en un bol i els triangles a banda per anar sucant i ja teniu el vostre aperitiu estiuenc llest per sorprendre els vostres comensals.

Podeu decorar el vostre guacamole amb julivert picat per sobre o coriandre si sou amants d’aquesta espècia tan particular.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.