Graten de nyàmeres

Una recepta deliciosa

Aprofitem que és un producte original, de temporada, deliciós, diferent, sorprenent i econòmic!! Fem un graten al forn molt fàcil i boníssim?

Ideal per festivitats i Nadal. Vesteix la teva taula amb un plat original, saludable i boníssim.

Recepta

Per fer el graten de nyàmeres, ens cal:

  • Un motlle pel forn de la forma que vulgueu. Rectangular, rodó,...
  • Paper de forn
  • 800gr de nyàmeres
  • 2 cebes tendres
  • 1/2 got de llet
  • 1/2 got de nata per cuinar-2 alls
  • Sal, pebre negre, oli
  • Cibulet per decorar

 

Agafem el motlle i el suquem amb oli perquè no se’ns aferri el gratinat.

Pelem i tallem les nyàmeres a làmines no molt gruixudes, més aviat fines. Tot seguit, tallem la ceba tendra a juliana fina. Hi posem sal i pebre i ho barregem tot.

Piquem els 2 alls ben picats i els posem en un bol on hi afegim la llet i la nata per cuinar. Ho barregem.

Tot seguit, afegim les nyàmeres i la ceba tendra al bol de la llet i la nata, i ho barregem tot ben barrejat. Procurem que el líquid mulli bé tota la nyàmera i la ceba. Deixem-ho que remulli dins el bol durant 1 hora.

Tot seguit, poseu la barreja al motlle amb paper de forn, procureu que les nyàmeres tallades quedin planes dins el motlle perquè quedi ben assentat el pastís. Intercaleu nyàmera i ceba a les capes. La llet restant del bol, també la poseu al motlle. Premeu una mica la barreja dins del motlle amb una cullera, que quedi compacte. Tapeu-ho amb paper de plata i cap al forn a 160° durant 1 hora.

Al cap d’una hora, mireu si la nyàmera és cuita. Si encara està dura, li deixeu més estona fins que es cogui.

Cal que es cogui fins que no quedi líquid. Perquè quedi gratinat per sobre, cap al final enretireu el paper de plata si cal.

Emplatar el graten

Un cop cuit deixeu-ho refredar molt bé.

Un cop ben fred, desenganxeu els costats i podeu treure el graten d’una sola peça amb l’ajuda del paper de forn.

Traieu el paper i emplateu el graten en una safata bonica. Ja podeu gaudir d’aquest senzill i econòmic plat tan deliciós. Repetireu!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.