Per preparar aquestes senzilles faves us cal:
per 4 persones:
-1kg de faves pelades
-400gr de pèsols
-un manat d’alls tendres
-2 cebes grosses
-2 gots de vi blanc (si és bo, les faves també seran més bones)
-Sal i pebre
-Una fulla de llorer
Talleu petit les cebes i els alls tendres i sofregiu-los amb oli, pebre i sal en una cassola a foc lent.
Quan s’enrosseixin be les cebes i els alls tendres, tireu-hi 1 got de vi.
Deixeu que cogui durant 10 minuts.
Quan hagi reduït, afegiu-hi les faves i els pèsols nets i la fulla de llorer. Deixeu que es coguin 3 minuts i tot seguit hi afegiu l’altre got de vi. Rectifiqueu de sal i pebre.
Acabeu de coure-ho tot fins que sigui cuit. Si les faves son ben tendres amb 30 o 40 minuts en tindreu prou. Si veieu que li falta suc, podeu afegir una mica d’aigua i no oblideu rectificar de sal.
Un cop sigui cuit, ja ho podeu degustar. Sembla mentida que una recepta tan senzilla pugui ser tan excel·lent.