Diferents tipus de carn de vedella

vedella-ecologica

Que mengem quan mengem vedella? Quin tipus de vedella s’adaptarà més al nostre gust? Quina és més nutritiva?

A continuació us detallem els tipus de vedella per edats de l’animal.

vedella-ecologica-ripolles

  • VEDELL: Té menys d’un any, la carn és rosada, només s’alimenta de llet i la seva carn encara té aigua, per tant conté menys greix i menys valor nutricional. Té un gust suau i fi.
  • ANOLL: Vedell jove d’entre 10 i 18 mesos. És més gustosa que la vedella i pot ser mascle o femella. També aporta més valor nutricional tot i que perd una mica de tendresa.
  • JÒNEC O JÒNEGA: Té entre 14 i 18 mesos però pot arribar fins a 3 anys. Tot i que no és tan tendre com les més joves, el gust i valor nutricional va en augment. Conté menys aigua i més greix infiltrat a la carn i per tant és molt més saborosa. Pot ser mascle o femella.
  • BOVÍ MAJOR: És l’animal d’entre 3 i 5 anys i la seva carn ja és molt vermella. Tot i que pot ser la més dura de totes aquesta carn és la més gustosa i la que té un valor nutricional més alt.

Tot hi això, el 85% de la carn que consumim és d’animals joves, és la nostra tendència. Ara podem trobar que ens destaquen que la vedella que comprem és femella. Això simplement és donat a què la vedella quan és femella resulta una mica més tendre i melosa que el mascle.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.