Crema de mongetes amb naps

Quina recepta tan estupenda. Si us costa menjar llegums perquè se us fan pesades esteu d’enhorabona, ja que aquesta recepta farà que vulgueu menjar llegums a totes hores. Fàcil, sana i molt versàtil. La podeu fer al vostre gust, però aquí us passo la meva preferida per veure si us inspira. A més, és una manera genial d’aprofitar aquells llegums cuits que han sobrat d’algun àpat i tornar a donar-los vida. Un bon aprofitament. Per cert, si la feu amb fesols vermells és boníssima i té un color genial.

Per fer aquesta crema us cal:

-500gr de mongeta blanca cuita (podeu fer-la amb mongetes vermelles, del ganxet, fesol menut, ...el que vulgueu)

-2 naps blancs

-1 ceba tendra

-1 pastanaga

-Brou de bullir verdura (quan bulliu verdura i patata, no en llenceu l’aigua, és un magnífic brou per fer qualsevol cosa des d’arròs a fideus o fins i tot, aquesta crema)

-Oli d’oliva i sal

Talleu el nap, la pastanaga i la ceba a trossets petits i poseu-los en una cassola amb un raig d’oli d’oliva i una mica de sal al gust.

Deixeu que es cogui una mica i quan ja estigui mig cuit li afegiu 1 litre del brou de verdures.

Quan faci 10 minuts que bull tot plegat, afegiu-hi les mongetes cuites a dins, remeneu, rectifiqueu de sal, si cal i deixeu-ho coure uns 4 o 5 minuts més perquè es barregin els gustos.

Un cop passat aquest temps ja podeu parar el foc i passar-ho tot per la batedora fins que us quedi una crema fina. Si veieu que us queda molt espessa, li afegiu una mica més de brou.

Aquesta crema és deliciosa i us sorprendrà. És una manera de menjar un primer plat saludable i ple d’energia i vitamines. També és ideal per si esteu intentant fer dieta. Els llegums no contenen greix i són fantàstics per a la salut.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.