Crema de fonoll, porro i poma

Vinga, és hora d’afegir un clàssic saludable a la nostra dieta diària, i ja veureu que bona que és aquesta crema de fonoll, porro i poma. Tan senzilla de fer que és quasi un delicte no introduir-la a la nostra dieta setmanal.

Crema de fonoll

El fonoll ens ajuda a solucionar problemes intestinals com gasos, diarrees o males digestions; és diürètic i a més combat la retenció de líquids; redueix els dolors menstruals, és una font de ferro important i també funciona com a expectorant, entre altres coses que són ideals en època de primavera per fer neteja del nostre cos i depurar-nos.

I recordeu que si fem servir aliments ecològics, assimilarem molt més totes les propietats dels aliments que ingerim i també ajudarem al medi ambient que bona falta fa.

Per fer la crema de fonoll ens cal:

  • 1 bulb de fonoll
  • 2 porros
  • 1 poma (la que més us agradi)
  • Sal
  • Oli d’oliva
  • Pebre blanc

 

Si vols mirar les nostres verdures, clica aquí.

Si vols mirar les nostres fruites, clica aquí.

Elaboració de la crema:

Agafeu una cassola i afegiu-hi oli d’oliva. Renteu i talleu les verdures i la poma i ofegueu-les a la cassola amb sal i pebre fins que estiguin cuites i una mica daurades. A continuació li afegiu aigua fins a cobrir-les. No poseu massa aigua, millor que sigui poca i si n’heu d’afegir després per rectificar, ja ho fareu.

Si en comptes d’aigua teniu algun brou d’haver bullit verdures durant la setmana que hàgiu reservat, doncs millor.

Deixeu bullir-ho tot durant 15 minuts. Un cop cuit passeu-ho pel passapuré tot ben triturat, que quedi una crema ben fina.

Podeu decorar la vostra crema amb crostonets de pa torrat, també amb germinats del que vulgueu o amb llavors de sèsam caramel·litzades o torrades.

Bon profit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada