Crema de coliflor morada

Si voleu donar color a la vostra taula, de manera sana i natural, no deixeu de practicar aquesta recepta que, no només us cuidarà el cor, sinó que us omplirà l’ànima de color. I qui sap, pot ser els vostres fills volen menjar una crema de color lila… Mai se sap.

Per fer aquesta recepta tan senzilla i deliciosa, per a 4 persones, us cal:

-1 coliflor morada

-1 porro

-1 patata petita o mitja patata

-1 raig de crema de llet (si voleu fer la recepta adaptada per a vegans, hi podeu posar un raig de llet vegetal qualsevol)

-sal, pebre blanc i oli d’oliva.

Primer de tot, tallarem la coliflor morada i la passarem per sota l’aigua per deixar-la neta. Un cop llesta, la posem a bullir en una cassola amb aigua i una mica de sal. No fem servir molta aigua per bullir la coliflor, tan sols la quantitat justa per a cobrir-la.

Afegim-hi la patata pelada i el porro pelat, net i tallat a trossos. Deixem-ho bullir fins que sigui tot cuit.

Un cop cuit, separem la verdura de l’aigua amb la qual ha bullit, però reservem-la per a després.

Posem les verdures cuites en un recipient on puguem fer servir el minipimer. Posem-hi una mica de l’aigua que ha sobrat (molt poca), el raig de llet o crema de llet, una mica de sal, un polsim de pebre blanc i un raig d’oli d’oliva. Triturem-ho tot fins que quedi una crema fina. Si veieu que us queda molt espès, afegiu-hi aigua de la cocció, fins que trobeu la vostra textura ideal; més espessa o més líquida. Això va a gustos.

Tasteu la crema i rectifiqueu de sal si fa falta.

Els qui vulgueu hi podeu afegir un formatget a les verdures abans de triturar-les, us quedarà la crema una mica més cremosa.

Un cop ben triturat, veureu que us queda una sopa lila preciosa, que donarà un toc original a la vostra taula.

Poseu la crema al plat i podeu decorar-la amb llavors de sèsam, amb brots d’alfals o amb uns crostons de pa fregit.

Bon profit!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada