Com fer una carbassa de Halloween i aprofitar la polpa per fer una crema

Aprofitem les carabasses de Halloween

Ara que s’acosta la castanyada, no podem evitar sentir la influència d’una nova festivitat que sembla que està arrelant amb força a la nostra cultura, Halloween!!!

Sobretot entre els més joves, es deixa sentir la moda d’aquesta celebració tan divertida i plena de misteri a la nostra terra, que originàriament celebra la castanyada.

De ben segur que molts de vosaltres haureu comprat carabasses per decorar o simplement perquè estem en plena temporada d’aquesta verdura tan fantàstica.

Per tant, ¿que podem fer amb les nostres carabasses?

Un cop decorades i tallades, sempre queden restes de carabassa que fa llàstima llençar. Fem-ne una crema doncs!!!

Deixem-nos portar per aquesta tradició forana i gaudim de moniatos, les castanyes i com no podria ser d’una altra manera, de la crema de carabassa!!

 

La carabassa i les seves propietats

La carabassa és una verdura que es cultiva de meravella a quasi tot arreu. Si bé no es coneix del cert la seva procedència, és veritat que arreu del món és menja i es cultiva i que des de l’antiguitat ja es feia servir per decorar la llar.

La carabassa es cultiva durant l’estiu i es cull cap a setembre. D’aquesta manera, la carabassa està disponible durant tota la tardor i més enllà, ja que es manté perfectament guardada en càmeres i per tant la podem gaudir mesos enllà de la seva recol·lecció.

Les seves propietats entre d’altres són:

  • És antioxidant.
  • Té moltes vitamines i minerals.
  • És una bona font de carotens
  • Conté molta fibra.
  • És ideal per fer dieta, ja que té molta aigua i quasi no té greix.
  • Conté carotens, que són les vitamines encarregades de proporcionar a la carabassa aquest color taronja i són un fort aturador del desenvolupament del càncer.
  • Ens aporta àcids i aminoàcids.
  • Ideal per la salut ocular, per l’aparell respiratori, per la pròstata, per evitar l’obesitat, per reduir l’àcid úric, l’estrès, la depressió, l’ansietat i per prevenir l’insomni.

Tallar i decorar la carabassa de Halloween

Primer de tot, cal triar la nostra carabassa perfecta. La majoria de carabasses de dimensions grans són bones per poder decorar, però les més autèntiques són:

  • Carabassa tipus etample o també anomenada carabassa de Halloween. La clàssica.
  • Carabassa tipus Cucurbita Muschata. Molt semblant a la clàssica.
  • Carabassa tipus Potimarró que queda especialment bonica.

Passes per tallar la carabassa

El primer pas és dibuixar la cara que volem retallar a la carabassa amb un retolador negre.

Seguidament, hem de triar un ganivet petit com el de les imatges perquè ens sigui més fàcil tallar les formes.

Un cop dissenyada la carabassa, li tallem la part superior com si li féssim la tapa petita d’una olla. Podeu fer-ho amb la forma que vulgueu.

Tot seguit, passem a buidar-la amb una cullera de sopa traient-li totes les llavors.

Un cop buida de llavors, anirem resseguint el dibuix amb el ganivet petit, clavant-lo fins que traspassi tota la paret de la carabassa.

És més fàcil del que sembla perquè, tot i que la pell és una mica dura, la polpa de dins es bastant tova i es pot anar tallant amb facilitat línia per línia. Com menys plecs tingui la carabassa, més fàcil serà retallar-la.

Un cop hàgiu retallat tot el dibuix, podeu polir-lo a poc a poc amb el ganivet per engrandir els orificis per la part interior de la polpa o per retirar petits trossos on encara es vegi el retolador.

Aprofitar la polpa restant.

Entre tallar els orificis i polir la polpa de l’interior, sempre que fem una carabassa de Halloween ens sobra carabassa per cuinar.

Traiem totes les restes de pell que hi pugui haver en els retalls restants i els tallem a una mida més o menys igual.

Ingredients per fer la crema

Per cuinar aquest plat tan senzill i deliciós necessitarem:

Preparació

En una cassola posem un raig d’oli d’oliva i hi afegim la polpa de la carabassa, el porro tallat a trossets i li posem sal al gust.

Ho cuinem fins que quedi una mica cuit durant uns 10 minuts aproximadament.

Un cop està cuit, li afegim la patata tallada en 4 o 6 talls i li posem aigua fins a cobrir just la verdura. Rectifiquem de sal i posem el pebre al gust.

Ho deixem coure uns 15 minuts fins que la patata estigui ben cuita.

Un cop cuit ho passem per la batedora fins a obtenir una crema ben fina. Rectifiquem de sal si fa falta.

Podeu afegir algunes coses extres a la vostra crema de carabassa si ho voleu com per exemple un raig de llet vegetal o un raig de crema de llet per fer-la més cremosa. També li podeu afegir un formatget o si us agraden les espècies, podeu posar-hi una mica de cúrcuma en pols.

Qui no celebra la castanyada o el Halloween amb carabasses és perquè no vol!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.