La coloració artificial dels pollastres i els ous.

Actualment, les aus consumeixen menys aliment i no tenen accés a fonts naturals de pigmentació, així que, els productors de pollastres, van començar a afegir pigment en l’aliment de les aus, per tal que el consumidor associes el color ataronjat del pollastre pigmentat amb la salut i frescor de les aus.

Antigament, les aus es trobaven lliures en una superfície de terreny on tenien accés al consum de plantes i proteïna animal com cucs o larves naturals.

Gràcies a aquestes situacions, les aus obtenien una pigmentació característica en la pell i en el rovell d’ou. De fet, se sap que com més exercici fa i com més a l’aire lliure es troba el pollastre, més coloració natural té en la pell. Tots aquells que no dipositen color en la pell o en el rovell, es consideren d’aspecte poc agradable o saludable. D’aquí que en la ment de la gent s’associï una pell o un rovell pigmentats, amb un producte provinent d’animals sans.
El fet que als pollastres criats en granges convencionals d’avui en dia, se’ls hi hagi d’afegir colorant al menjar, és dona per la falta de mobilitat i aire lliure dels animals, ja que en aquestes granges no tenen espai per córrer, picar insectes de terra, prendre el sol o, simplement, campar al seu aire.
Una au lliure i amb espai natural, sempre serà més bona i gustosa, i per descomptat no li caldrà cap mena de colorant per tenir un aspecte deliciós.

Aquests pigments utilitzats pels productors de pollastres són els carotenoides, i els més utilitzats són:

– Etil-Ester de l’àcid apocarotenòic, una molècula d’origen sintètic de color groc-taronja.

– Luteïna, és una molècula de color groc present en diversos vegetals com els grans de blat de moro, el Clavell de moro mexicà, etc.

– Zeaxantina, és una molècula de color taronja, present en diversos vegetals com l’alfals, els grans de blat de moro, el Clavell de moro mexicà, etc.

Tot i que no s’ha trobat que les carotenoides siguin perjudicials per a la salut de les persones, sí que són el resultat d’un sistema massiu i de mala qualitat de la cria de pollastres i d’altres aus que trobem al mercat convencional.

A Ecovianda us oferim els nostres pollastres ecològics, criats de bona manera i alimentats amb pinsos totalement naturals.

https://ecovianda.cat/categoria-producte/carns-i-ous/aviram-i-ous/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.