Per què el rovell de l’ou és més o menys taronja?

Tots hem vist, quan trenquem un ou, que molts cops el rovell pot ser de tonalitats taronges molt variades.

De vegades és taronja intens i altres vegades és més tirant a groc.

La veritat és que la tonalitat del color no té res a veure amb la qualitat, la frescor o la naturalitat de l’ou, sinó que, simplement, té a veure amb el que menja la gallina.

Quan un rovell és més taronja, vol dir que menja més blat de moro i quan un rovell és més groguenc, vol dir que menja més blat i civada.

Atenció però, que molts cops, els pinsos d’engreix per les gallines ponedores poden incorporar algun colorant perquè els ous siguin més ataronjats, ja que comercialment, els consumidors preferim que els rovells siguin més taronges. No sabem perquè…

També cal destacar, que un excés de blat de moro a l’alimentació de les gallines, els pot aportar un excés de greixos perjudicial, però els productors molts cops n’incorporen una bona quantitat perquè això fa que les gallines pugin de pes.

Per tant, no valoreu la qualitat dels ous pel seu color, o per la seva tonalitat més taronja, al contrari.

La qualitat d’un bon ou, frec i natural es mesura per la seva untuositat, sabor intens i compactació de la clara al voltant del rovell.

Els ous ecològics, tenen un sabor intens i gustós. No tenen les tonalitats tan ataronjades però la seva alimentació és més natural. Els pinsos que consumeixen les gallines ponedores son ecològics i no provenen de cultius transgènics. Al no ser tan comercials són més frescos i per tant podrem gaudir més de totes les seves propietats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.