Coliflor blanca Tandori

Aquest exòtic plat de tamporada ve de gust sí o sí. Potser requereix una mica de forn, però quant a preparació, és molt senzilla. Aquest plat apte per a vegetarians lluirà molt més si utilitzeu una coliflor de qualitat. A Ecovianda trobareu coliflors de tota mena ecològiques i acabades de collir.

Per preparar aquesta magnífica coliflor Tandori, us cal:

1 coliflor blanca sencera (procureu que sigui bona i si és ecològica, doncs millor)
Salsa Tandori (Podeu comprar-la feta però, si la feu vosaltres el resultat serà espectacular)

Per fer la salsa Tandori:

1 cullerada petita de comí
1 cullerada petita de Garam Masala
1 trosset de gingebre
1 cullerada petita de nou moscada en pols
1 polsim de canyella
Suc d’1 llimona
3 alls
2 iogurts cremosos i bons
Oli d’oliva

Primer de tot farem la salsa.

Agafem un recipient i hi posem el iogurt. Hi afegim totes les espècies.

Per altra banda, agafeu el suc de la llimona, hi afegiu els alls i el gingebre i ho passeu pel túrmix, que quedin desfets. Incorporeu aquesta barreja al iogurt amb espècies. Barregeu bé fins que quedi tot ben integrat.

Agafeu la coliflor sencera (sense les fulles del voltant) i la posem en una safata que anirà al forn. Suqueu la coliflor amb una mica d’oli i a continuació, la pinteu bé amb la salsa Tandori que heu preparat. No escatimeu. Tot seguit, poseu-la al forn a 180° durant 75 minuts. Procureu que la safata del forn tingui oli perquè no se us enganxi la coliflor. Ha de quedar ben doradeta.

Aneu comprovant si la coliflor és cuita. Podeu fer-ho punxant-la, i si noteu que es tova de dins, és que ja és cuita.

Si veieu que la coliflor es torra massa i encara no està feta, podeu abaixar el forn o apagar la resistència superior també coneguda com a gratinador.

Un cop cuita, podeu acompanyar la coliflor amb la resta de la salsa que us ha sobrat, i amb unes verduretes amb arròs integral. Això ho deixo a la vostra imaginació.

Aquest plat vegetarià es convertirà en un dels vostres preferits, segur…

Bon profit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada