Hola, ja som aquí amb una altra recepta fàcil i senzilla que et robarà el cor. Potser està passada de moda però, igual que el còctel de gambes, tot torna.
Per crear aquest magnífic plat d’hivern us cal:
- -1 coliflor blanca
- -2 porros
- –350gr de xampinyons Portobello (si no poden ser aquests, doncs uns altres)
- -Sal
- -Una mica de cibulet o julivert
- -Formatge ratllat
Per la Beixamel:
- –30grs de mantega
- – 30grs Farina
- –300ml de llet
- –150gr Formatge (tria el formatge que més t’agradi, o el que tinguis a casa)
- -Sal
- -Nou moscada
Primer de tot, talleu i renteu la coliflor i el porro a peces una mica grosses. Poseu-los a bullir amb una mica de sal durant 15-20 minuts, fins que quedin una mica tous, no massa.
Mentre cou la verdura, farem la beixamel.
Posem en un caçó la mantega a foc lent, i quan s’hagi desfet, li afegim la farina remenant contínuament amb unes barnilles, fins que la farina agafi un color marronós. Tot seguit afegiu-hi la llet freda mentre remeneu amb energia. Mentre és al foc, perquè no quedin grumolls, passeu-hi el túrmix fins que la barreja quedi ben fina. Poseu-hi sal i una mica de nou moscada. Remeneu la beixamel contínuament. Quan comenci a quedar espessa, enretireu-la del foc i poseu-hi el formatge a dins. Remeneu contínuament amb les barnilles fins que el formatge s’integri bé a la salsa. Reserveu-la.
Per altra banda, saltegeu a la paella els xampinyons amb una mica d’oli i sal, prèviament nets i tallats en 4 parts. Reserveu-ho.
Un cop cuita la verdura, s’ha d’escórrer bé, que no tingui aigua.
Un cop escorreguda, poseu-la en una font apta pel forn, prèviament untada amb mantega. Afegiu-hi els xampinyons cuits. Repartiu bé.
A continuació, poseu-hi la salsa beixamel per sobre, que quedi ben cobert de salsa. Afegiu una mica de formatge ratllat al vostre gust.
Repartiu uns petits daus de mantega per sobre i introduïu-ho dins del forn a 180°-200° durant 15-20 minuts. Procureu que la part superior quedi gratinada.
Quan ja estigui llest, traieu-ho del foc i li poseu una mica de cibulet o julivert picat. Li donarà un toc de frescor.
Bon profit.