Coliflor blanca gratinada amb porros i xampinyons Portobello

Hola, ja som aquí amb una altra recepta fàcil i senzilla que et robarà el cor. Potser està passada de moda però, igual que el còctel de gambes, tot torna.

Per crear aquest magnífic plat d’hivern us cal:

  • -1 coliflor blanca
  • -2 porros
  • 350gr de xampinyons Portobello (si no poden ser aquests, doncs uns altres)
  • -Sal
  • -Una mica de cibulet o julivert
  • -Formatge ratllat

Per la Beixamel:

  • 30grs de mantega
  • 30grs Farina
  • 300ml de llet
  • 150gr Formatge (tria el formatge que més t’agradi, o el que tinguis a casa)
  • -Sal
  • -Nou moscada

Primer de tot, talleu i renteu la coliflor i el porro a peces una mica grosses. Poseu-los a bullir amb una mica de sal durant 15-20 minuts, fins que quedin una mica tous, no massa.

Mentre cou la verdura, farem la beixamel.

Posem en un caçó la mantega a foc lent, i quan s’hagi desfet, li afegim la farina remenant contínuament amb unes barnilles, fins que la farina agafi un color marronós. Tot seguit afegiu-hi la llet freda mentre remeneu amb energia. Mentre és al foc, perquè no quedin grumolls, passeu-hi el túrmix fins que la barreja quedi ben fina. Poseu-hi sal i una mica de nou moscada. Remeneu la beixamel contínuament. Quan comenci a quedar espessa, enretireu-la del foc i poseu-hi el formatge a dins. Remeneu contínuament amb les barnilles fins que el formatge s’integri bé a la salsa. Reserveu-la.

Per altra banda, saltegeu a la paella els xampinyons amb una mica d’oli i sal, prèviament nets i tallats en 4 parts. Reserveu-ho.

Un cop cuita la verdura, s’ha d’escórrer bé, que no tingui aigua.

Un cop escorreguda, poseu-la en una font apta pel forn, prèviament untada amb mantega. Afegiu-hi els xampinyons cuits. Repartiu bé.

A continuació, poseu-hi la salsa beixamel per sobre, que quedi ben cobert de salsa. Afegiu una mica de formatge ratllat al vostre gust.

Repartiu uns petits daus de mantega per sobre i introduïu-ho dins del forn a 180°-200° durant 15-20 minuts. Procureu que la part superior quedi gratinada.

Quan ja estigui llest, traieu-ho del foc i li poseu una mica de cibulet o julivert picat. Li donarà un toc de frescor.

Bon profit.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada