La carn també és salut

La carn no és només un plaer pels que la gaudim. Menjar carn ens proporciona beneficis múltiples que explicarem a continuació, i algunes vitamines específiques que només es troben a la carn.

La carn, sigui de l’animal que sigui, ens proporciona vitamines, minerals, proteïnes, aigua i greixos. Tots essencials per la nostra alimentació.

Les proteïnes de la carn són d’alt nivell biològic, i això fa que siguin molt eficients. Tot i així, cal evitar carns molt greixoses i consumir-les només de tant en tant per no ingerir massa greixos. Dos o tres cops per setmana pot ser suficient

La carn conté una de les vitamines essencials que no es troba enlloc més. És la vitamina B12. Aquesta vitamina és imprescindible pel nostre bon funcionament. La falta de B12, ens podria produir anèmia i danys en el sistema nerviós. És per això que el consum de carn, ens ajuda de manera directa a cobrir les nostres necessitats de vitamina B12. Per altra banda, no servix de res consumir vitamina B12 si no proporcionem al nostre organisme prou vitamina B6 que ens ajudi a absorbir la B12 i així, assimilar-la. La vitamina B6, també es troba en carns, cereals, llegums, nous, peixos i d’altres.

Cal afegir, que no hem d’abusar de la carn de la mateixa manera que no hem d’abusar de res en aquesta vida.

Un excés de carns greixoses pot arribar a produir-nos colesterol o obesitat. Però, una dieta equilibrada de proteïnes animals, ens proporciona energia i força vital per afrontar el dia a dia, i a més, si ens agrada la carn, ens proporciona plaer gastronòmic.

Sempre cal triar carns més magres i dividir el consum de carn entre carns blanques i roges. Les carns blanques, com ja sabeu, no contenen tants greixos.

Per tal que el consum de carn sigui del tot beneficiós, cal que aquesta estigui ben criada, alimentada amb pinsos ecològics lliures de transgènics i que no hagi estat excessivament medicada de manera preventiva. La carn ecològica ens dóna llum verda al consum amb tranquil·litat. La cria ecològica i de proximitat finalitza en un producte que val la pena consumir, que ens permetrà gaudir de la carn amb tots els seus beneficis.
El millor sistema per poder gaudir de totes les propietats que contenen els aliments, és fer una dieta variada. El consum d’aliments ecològics variats dóna al nostre cos l’oportunitat de compensar-se de manera natural. Tots sabem que són unes vitamines les que ens ajuden a assimilar d’altres i que són uns elements els que ens ajuden a eliminar o a fixar-ne d’altres. És aquest equilibri natural el que ens proporciona salut. El que manté el nostre cos en harmonia. i ja sabeu que, els productes ecològics mantenen més presents totes les vitamines i elements beneficiosos pel nostre cos.

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.