2 Receptes de tardor per aclimatar-nos al fred

S’acosta el fred i ja és hora d’omplir el nostre rebost amb productes de tardor que ajudin al nostre cos a preparar-se per l’hivern.

Ajudar al nostre organisme amb aliments adequats és una de les millors maneres per evitar malalties i constipats de manera natural. A més, gaudirem de retrobar-nos amb la nostra gastronomia més autòctona i ajudarem al planeta i a l’agricultura de la nostra terra a subsistir si consumim autèntics productes de temporada i km0.

Amb aquestes delicioses receptes, volem acostar-vos de manera fàcil i divertida a la bona alimentació tenint en compte la natura i la salut.

Utilitzarem bolets, castanyes, vedella i fruits secs de la nostra terra. Tot ecològic i de proximitat.

Penseu que consumir productes ecològics i de proximitat és la millor manera de reduir el consum energètic dels nostres plats.

Receptes

Pastís de castanya

Ingredients: (per a un motlle 22 cm)

  • 200 g de farina
  • 100 g de farina de castanya
  • 4 g d’impulsor (tipus Royal)
  • 4 g de bicarbonat
  • 4 g de sal
  • 80 g de mantega a temperatura ambient
  • 150 g de sucre morè
  • 2 ous a temperatura ambient
  • 175 ml de llet sencera amb una cullerada de suc de llimona i deixada reposar 10 minuts
  • 100 g de puré de castanya

Preparació:

Primer de tot, en un bol, es bat la mantega juntament amb el sucre fins que quedi la mantega ben tova i blanquinosa.
Tot seguit s’afegeixen els ous d’un en un, tot barrejant fins que quedin ben incorporats a la mescla.
A continuació, s’hi afegeix la barreja de farines, sal, bicarbonat i l’impulsor, i es va alternant amb la llet. Barregeu bé.
Finalment s’afegeix el puré de castanya.
S’aboca la barreja dins el motlle prèviament untat.
S’enforna a 180ºC, dins el forn prèviament escalfat, durant uns 45-55 minuts fins que sigui ben cuit (i l’escuradents surti net).

 

 

Vedella amb Bolets

Ingredients (per 6 persones)

  • 1 ½ de vedella per guisar com tall rodó, fricandó, gerret…
  • 1 kg de tria de bolets
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • brou d’ossos de vedella
  • Sal
  • 8 ametlles
  • 8 avellanes
  • 1 carquinyoli
  • 1/2 got de vi ranci
  • greix de porc
  • All
  • Julivert

Elaboració

Si el que voleu es oferir un plat de qualitat, cal que compreu una vedella de qualitat, si és ecològica molt millor. Sigui Llata, Gerret o filet de pobre, està clar que cal posar-hi lo millor. Demaneu que us tallin la vedella per guisar amb bolets.

Posem en una cassola amb greix i oli la vedella a talls i la fem enrossir.
La retirem i fem un sofregit de ceba i tomàquet a foc lent en la mateixa cassola.
Quan està ben fet el sofregit, hi afegirem la vedella, els bolets i el brou fins a cobrir tot, posant-li la sal que calgui. Es fa coure a foc baix una bona hora.

Si els bolets són frescos i acabats de collir, els passarem en una mica de farina i els fregirem poc en una paella, per tal que a l’hora de posar-los amb la carn l’espesseeixi una mica el suc.
En un morter s’aixafen ametlles, avellanes, el carquinyoli, l’all i el julivert. Un cop aixafat hi afegim el vi ranci i remenem. Seguidament, ho incorporarem a la cassola. Deixem coure 10 minuts més.
Finalment, comproveu que la vedella sigui ben tendre i es desfaci amb facilitat. Si és així, ja ho teniu llest.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada