10 mesures bàsiques per salvar el planeta. Ciutats verdes

Aprofitant la celebració del dia Mundial del Medi Ambient, Greenpeace proposa un decàleg de 10 mesures bàsiques i a més ben pensades per convertir les nostres contaminants ciutats en ciutats verdes.

q

Algunes no es poden complir immediatament, o potser cal fer una inversió per fer-la realitat, però moltes podem començar a practicar-les sense gastar ni un euro.

A continuació us les detallem i, a partir d’aquí, us animem al fet que les practiqueu, ja que, el nostre pobre planeta no pot suportar més el despietat ritme de consum frenètic de les nostres llars.

10 mesures bàsiques per convertir les nostres ciutats en ciutats verdes

1.ESTALVI ENERGÈTIC.

L’estalvi energètic és un dels punts amb més potencial i una de les mesures més immediates. Intentar estalviar energia és fàcil si ens ho proposem. Des de tancar els llums si no els necessitem a reduir el consum d’aigua. Les possibilitats d’estalvi són infinites. També a l’hora de construir nous edificis o cases cal tenir en compte bons aïllaments, aprofitament solar, o ús de materials intel·ligents que proporcionin a la nostra llar un estalvi notable.

2.IMPULSAR L’ENERGIA SOLAR.

L’energia solar seria un dels nostres punts forts donat que vivim en una zona del planeta amb molt de sol. La instal·lació de plaques solars a les taulades dels edificis de les ciutats a més podria proporcionar una gran quantitat d’energia neta per mantenir una gran part del consum energètic. Aquest és també un punt molt important que Greenpeace demana que es plantegi seriosament.

3.CONSTRUCCIÓ SOSTENIBLE.

La construcció dels nous barris hauria de ser també amb materials que provinguin de matèries primeres sostenibles. Com la fusta certificada FSC. No utilitzar materials els quals la seva extracció ha provocat danys al medi ambient i a les persones del seu entorn.

4.CONSUMIR MENYS AIGUA.

L’aigua és un recurs molt preuat. El seu consum és desmesurat en molts casos i l’abús d’aquest provoca que les aigües dels nostres rius estigui més contaminada i perjudiqui la vida dels éssers que hi viuen. Estalviar aigua no només comença a casa, sinó que cal deixar de fomentar la creació d’instal·lacions que en fan un ús excessiu i començar a tractar aquest recurs bàsic amb plans d’estalvi i optimització.

5.CONSUM RESPONSABLE.

Els ciutadans podem començar a consumir productes respectuosos amb el medi. Procurar reduir la compra de productes transgènics, productes químics perjudicials, provinents de pesques destructives, etc.. Augmentem la compra de productes ecològics i respectuosos amb el medi. Penseu que el 75% dels productes que es consumeixen són consumits a les ciutats, per tant el nostre paper és molt important i sí que influeix en la salut del planeta i en la nostra.

6.REDUIR, REUTILITZAR I RECICLAR.

Les clàssiques 3R han d’estar més vigents que mai. La gran quantitat d’escombraries que generem no pot ser absorbida de cap de les maneres. Per tant, intentem reduir al màxim els embalatges dels aliments i d’altres productes i reutilitzem tots el que puguem. Finalment, reciclem tota la resta.

7.COMPOSTATGE.

Cal impulsar el compostatge, ja que aquest ajuda a recuperar-se a la terra del seu empobriment nutricional. Impulsar de nou el compostatge és una gran idea.

8.TRANSPORT.

És fàcil, utilitzar més transport públic o millor encara, utilitzar també transports sostenibles com bicicletes o patinets. Res ens dóna més salut que fer exercici i alhora, ajudar a descontaminar de fums la nostra ciutat. Fes el canvi.

9.PROU ESPECULACIÓ DEL TERRENY.

Cal que els ajuntaments frenin aquesta constant expansió de construcció, molts cops inútil, que ocupa terrenys naturals, quan hi ha instal·lacions obsoletes que podrien ser reciclades. L’especulació urbanística cal ser aturada i analitzada per millorar-la.

10.PARTICIPACIÓ ECOLOGISTA.

Cal que les administracions ajudin i impulsin també la participació d’agrupacions ecologistes a les ciutats. Cal lluitar a més en defensa del Medi Ambient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.